Zoek op trefwoord

Vul een financieel begrip in en lees praktische, begrijpelijke en objectieve informatie.


Beste bezoekers,
www.definancielesite.nl zal als kosteloze, onafhankelijke en kritische financiële voorlichtingssite vanaf heden niet meer geactualiseerd worden.
De uitgebreide databank, bezocht door meer dan 263.000 bezoekers, zal tot 1 juli beschikbaar zijn om te raadplegen.
U kunt de websites van overheidsinstellingen voor informatie raadplegen. En dat is in deze tijd met ingrijpende wijzigingen op gebieden als o.a. studiefinanciering, sociale voorzieningen, Box 3 heffing, afbouw van ondernemersfaciliteiten, meer dan noodzakelijk. Schuldhulpverlening is nu van essentieel belang.
Indien u belang hecht aan een financieel klankbord, kunt u mailen naar info@definancielesite.nl. Ook tot na 1 juli beschikbaar voor u.


2018, aardverschuiving in het huwelijksgoederenrecht. Standaard wettelijke gemeenschap van goederen omgezet in beperkte gemeenschap van goederen. http://bit.ly/dfs394-2018-beperkte-gemeenschap_ingrijpende-verandering  ******************************************************************************** Voor... Vorige

Samenleven met een samenlevingscontract

In de wet is geen regeling opgenomen voor samenleven met een samenlevingscontract. Samenwoners erven niet van elkaar tenzij een testament opgemaakt is. U kunt in een samenlevingscontract, op te maken bij de notaris, wel afspraken maken over bepaalde onderwerpen. Dat betreft de kosten van de huishouding, eigendom van de bankrekening, eigendom van het huis, betaling van verzekeringspremies, regeling van de pensioenen of rechten op de gezamenlijke rekening.

 

Zie ook op rijksoverheid.nl onder: trouwen, samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap.

Deze vorm, geïntroduceerd op 1 januari 1998, biedt dezelfde mogelijkheden als een huwelijk. Partners kunnen van gelijk of verschillend geslacht zijn.   Er kunnen partnerschapsvoorwaarden opgemaakt worden die te vergelijken zijn met huwelijkse voorwaarden. Het geregistreerd partnerschap heeft meestal dezelfde gevolgen als een huwelijk. Verschillen zijn... Volgende
Back to home

Oplossingen