Zoek op trefwoord

Vul een financieel begrip in en lees praktische, begrijpelijke en objectieve informatie.


Beste bezoekers,
www.definancielesite.nl zal als kosteloze, onafhankelijke en kritische financiƫle voorlichtingssite vanaf heden niet meer geactualiseerd worden.
De uitgebreide databank, bezocht door meer dan 263.000 bezoekers, zal tot 1 juli beschikbaar zijn om te raadplegen.
U kunt de websites van overheidsinstellingen voor informatie raadplegen. En dat is in deze tijd met ingrijpende wijzigingen op gebieden als o.a. studiefinanciering, sociale voorzieningen, Box 3 heffing, afbouw van ondernemersfaciliteiten, meer dan noodzakelijk. Schuldhulpverlening is nu van essentieel belang.
Indien u belang hecht aan een financieel klankbord, kunt u mailen naar info@definancielesite.nl. Ook tot na 1 juli beschikbaar voor u.


AFM: leidraad hypotheekadvisering: afm.nl/nl-nl/nieuws/2010/dec/leidraad-hypotheekadvies.    Het inschakelen van een adviseur/intermediair is bij het afsluiten van een hypotheek en het vaststellen van uw mogelijkheden van belang. Door sommige adviseurs is in onvoldoende... Vorige

Hypotheekbedrag. De basis is veranderd.

Het te lenen bedrag werd veelal uitgedrukt in een percentage van de waarde van de woning bij gedwongen verkoop (executiewaarde). Dit wordt de verstrekkingszwaarte genoemd. Daarnaast bekijkt de financier uw mogelijkheid om rente en aflossing (dienst der lening) te betalen op basis van uw inkomen.

Nu wordt het hypotheekbedrag gekoppeld aan de marktwaarde. Zie op nvb.nl onder Gedragscode.

Let op: De verlaging van de hypotheekrenteaftrek wordt vanaf 2020 versneld met 3% per jaar tot 37,05% in 2023. rijksoverheid.nl/onderwerpen/huis-kopen/vraag-en-antwoord/recht-op-hypotheekrenteaftrek   rijksoverheid.nl quote Het... Volgende
Back to home

Oplossingen