definancielesite.nl is een financiële voorlichtingssite. Een particulier initiatief ontstaan uit idealisme en in 6 jaar door 263.000 unieke bezoekers geraadpleegd.
Gestart vanuit de overtuiging dat door financiële kennisoverdracht het risico op financiële drama's als in 2008 verkleind wordt. Met tips en waarschuwinging om de financiën zelf te regelen.
Via meer dan 4000 trefwoorden kunt u actuele, begrijpelijke en onafhankelijke uitleg krijgen over financiële onderwerpen in elke fase van het leven. Van studie tot vermogensoverdracht bij overlijden. Uniek door het grote aantal links naar externe objectieve bronnen.
Er is geen sprake van cookies, wel van privacy regels. U krijgt geen mails, behalve als u zich inschrijft op de nieuwsbrief.
Maak uw donatie (minimaal €10) over aan de Stichting Financiële Kennisbank (KVK 51123983)
op rekeningnummer NL04INGB0005821888. Vermeld daarbij uw e-mailadres
en de volgende referentie: 22ED7CD2 zodat wij uw donatie correct kunnen administreren.
Let op: schrijf uw e-mailadres als [naam] AT [domein] (het apenstaartje is niet
toegestaan).
Met dank,
Pieter Gevers Deynoot
Het partnerbegrip voor samenwonenden, die gebruik kunnen maken van het lage tarief en van hoge vrijstellingen, is in 2010 veranderd. Als algemene regel geldt dat 6 maanden voor overlijden of 24 maanden voor schenking aan bepaalde eisen voldaan is. Vereist is dat er een notariële samenlevingsovereenkomst met zorgverplichting opgemaakt is. Daarnaast moeten partners meerderjarig (18 jaar) zijn en een gezamenlijke huishouding voeren. Dit moet blijken uit de Gemeenschappelijke basisadministratie persoonsgegevens. Vanaf 2015 heeft mantelzorger geen recht meer op de vrijstelling.
Bloedverwanten (kind en ouder) zijn uitgesloten als partner. Tenzij sprake is van een ‘mantelzorgcompliment’ van de SVB tot 1 mei 2015. Daarna beslissen de gemeenten en gelden verschillende regelingen die u aanvraagt bij uw gemeente. Zie ook bij de Belastingdienst.
Voor partners die 5 jaar op hetzelfde adres ingeschreven staan is de notariële samenlevingsovereenkomst niet nodig. Er is overgangsrecht.