Zoek op trefwoord

Vul een financieel begrip in en lees praktische, begrijpelijke en objectieve informatie.


Beste bezoekers,
www.definancielesite.nl zal als kosteloze, onafhankelijke en kritische financiƫle voorlichtingssite vanaf heden niet meer geactualiseerd worden.
De uitgebreide databank, bezocht door meer dan 263.000 bezoekers, zal tot 1 juli beschikbaar zijn om te raadplegen.
U kunt de websites van overheidsinstellingen voor informatie raadplegen. En dat is in deze tijd met ingrijpende wijzigingen op gebieden als o.a. studiefinanciering, sociale voorzieningen, Box 3 heffing, afbouw van ondernemersfaciliteiten, meer dan noodzakelijk. Schuldhulpverlening is nu van essentieel belang.
Indien u belang hecht aan een financieel klankbord, kunt u mailen naar info@definancielesite.nl. Ook tot na 1 juli beschikbaar voor u.


rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/belastingwijzigingen-voor-ons-allemaal/belasting-elektrische-auto Hoe zit het met het privégebruik: belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/auto-en-vervoer/content/ik-ben-ondernemer-en-rij-in-een-auto-van-de-zaak-hoe-zit-het-met-privegebruik 2020:... Vorige

Classic car/ oldtimer

Geen APK meer voor oldtimers

Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden. Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) schaft de verplichte periodieke keuring voor deze oldtimers af om de lasten voor de eigenaren van deze historische voertuigen te verlichten.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/12/11/van-nieuwenhuizen-stelt-oldtimers-vrij-van-apk-plicht 

*********************************************************************

belastingdienst.nl

Quote: Is uw motorrijtuig voor het eerst in gebruik genomen vóór 1 januari 1988 en is de datum 1e toelating nog geen 40 jaar geleden? Dan kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling. Unquote

belastingdienst.nl/overgangsregeling_voor_oldtimers

belastingdienst.nl/rekenhulpen/overgangsregeling_oldtimers/

*******************************************************************************

belastingdienst.nl/prive/auto_en_vervoer/u_reist_naar_uw_werk/auto_van_uw_werkgever/hoe_werkt_de_regeling/auto_ouder_dan_15_jaar

Quote

Is de auto van de werkgever ouder dan 15 jaar? Dan is de bijtelling 35% van de waarde van de auto in het economisch verkeer (dat is de huidige waarde van de auto) en niet van de catalogusprijs van de auto.

Unquote

 

Oldtimer

belastingdienst.nl/prive/auto_en_vervoer/belastingen_op_auto_en_motor/motorrijtuigenbelasting/vrijstelling_onder_andere_voor_oldtimers/oldtimers/.

 

***********************************************************************

Vanaf 1 januari 2014 geldt een vrijstelling voor MRB voor alle voertugen van 40 jaar en ouder (Belastingplan). Voorheen was de grens 25 jaar.

Normaal geldt een bijtelling over de cataloguswaarde verhoogd met BTW en Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM). Vroeger gold dat oldtimers gewaardeerd konden worden tegen de historische waarde.

Voor auto’s ouder dan 15 jaar gold een bijtelling van 35% over de waarde in het economisch verkeer. Zie op de site van de Belastingdienst onder auto’s van 15 jaar en ouder en BPM.  

Na wetswijziging gold de vrijstelling voor auto's ouder dan 25 jaar. De vrijstelling gold alleen als auto's voor 1-1-1987 in gebruik genomen waren. Deze vrijstelling is gewijzigd en geldt voor auto's die minstens 30 jaar geleden in gebruik genomen zijn. Voor auto's na 1-1-1987 geldt een overgangsregeling. De tarieven zijn in 2012 aangescherpt. Zie op de site van de Rijksoverheid onder: Wijziging van de belastingheffing per 1 januari 2012.

 

Daarna:

-          auto’s van 40 jaar of ouder krijgen een vrijstelling MRB;

-          auto’s met benzinemotor van 26-40 jaar betalen een kwarttarief als er niet in de wintermaanden mee gereden

           wordt;

-          overgangsregeling tot 2028;

-          geen vrijstelling voor diesel en lpg.

-          Zie op rijksoverheid.nl onder autoregelingen.

Als u privé rijdt met de auto van de zaak wordt tot 25% van de cataloguswaarde bij uw inkomen opgeteld. Let op: u mag alle kosten in aftrek brengen. Dat is: brandstof verzekering onderhoud parkeergeld wasbeurt motorrijtuigenbelasting tolgeld   Volgende
Back to home

Oplossingen