definancielesite.nl is een financiële voorlichtingssite. Een particulier initiatief ontstaan uit idealisme en in 6 jaar door 263.000 unieke bezoekers geraadpleegd.
Gestart vanuit de overtuiging dat door financiële kennisoverdracht het risico op financiële drama's als in 2008 verkleind wordt. Met tips en waarschuwinging om de financiën zelf te regelen.
Via meer dan 4000 trefwoorden kunt u actuele, begrijpelijke en onafhankelijke uitleg krijgen over financiële onderwerpen in elke fase van het leven. Van studie tot vermogensoverdracht bij overlijden. Uniek door het grote aantal links naar externe objectieve bronnen.
Er is geen sprake van cookies, wel van privacy regels. U krijgt geen mails, behalve als u zich inschrijft op de nieuwsbrief.
Maak uw donatie (minimaal €10) over aan de Stichting Financiële Kennisbank (KVK 51123983)
op rekeningnummer NL04INGB0005821888. Vermeld daarbij uw e-mailadres
en de volgende referentie: 641873D7 zodat wij uw donatie correct kunnen administreren.
Let op: schrijf uw e-mailadres als [naam] AT [domein] (het apenstaartje is niet
toegestaan).
Met dank,
Pieter Gevers Deynoot
Van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving! Zie op rijksoverheid.nl onder Troonrede 2013, Miljoenennota 2014 en Belastingplan 2014 en op cpb.nl onder Macro Economische Verkenning 2014. In aanvulling op het Belastingplan is Overige fiscale maatregelen 2014 goedgekeurd. Zie ook op rijksoverheid.nl onder:
Begroting SZW 2014: een toekomstbestendige arbeidsmarkt en betaalbare sociale zekerheid. Financieel nadelen vallen in komende jaren bij hogere inkomens, pensioengerechtigden, woningbezitters, zorgbehoevenden, samenwoners met 1 inkomen boven modaal, studenten, toekomstig werklozen. Stimuleringsmaatregelen gelden voor de woningmarkt, arbeidsmarkt, financiering van MKB en bevordering van investeringen en innovaties. Zie voor financiële effecten op nibud.nl onder NIBUD koopkrachtberekeningen.
Of met invoering van uw persoonlijke omstandigheden op wijzeringeld.nl onder wat-betekent-dit-voor-mij/
Wat zijn de plannen? Maatregelen op het gebied van o.a. eigen woning, AOW, pensioen, zorg, sociale zekerheid en collectieve sector.
Wie treft het vooral? Hogere inkomens, pensioengerechtigden, samenwoners met 1 boven modaal inkomen, zorgbehoevenden.
Kernwetten zijn:
Belangrijke plannen, buiten tariefverhogingen e.d., die u financieel kunnen raken naar levensfase zijn:
LEREN
VERDIENEN
ONDERNEMEN
SAMENZIJN
WONEN
BESCHERMEN: via Wet werk en zekerheid en Participatiewet
VERMOGEN